Szanowni Państwo, zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie na "Tradycyjną i regionalną potrawę z ziemniaków".
Szanowni Państwo,
zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie na "Tradycyjną i regionalną potrawę z ziemniaków".
Karta zgłoszeniowa dostępna jest TUTAJ.
REGULAMIN KONKURSU KULINARNEGO
„TRADYCYJNA I REGIONALNA POTRAWA Z ZIEMNIAKÓW”
- Termin: Konkurs realizowany w ramach „Festiwalu Ziemniaka” organizowanego
w dniu 05.10.2014 r. w Muzeum Wsi Radomskiej w Radomiu. - Organizator: Muzeum Wsi Radomskiej w Radomiu.
- Cele Konkursu:
- prezentacja potraw kuchni regionalnej,
- wymiana doświadczeń i przepisów,
- aktywizacja mieszkańców Radomia, Kół Gospodyń Wiejskich, Zespołów Obrzędowych,
- podtrzymanie tradycji kulinarnych regionu radomskiego.
4. Warunki uczestnictwa w konkursie: przystąpienie do konkursu następuje przez zapoznanie się z regulaminem konkursu, przysłanie karty zgłoszeniowej do 01.10.2014 r.
(decyduje data wpływu) na adres :
Muzeum wsi Radomskiej
ul. Szydłowiecka 30
26- 600 Radom
Fax.(048) 332-92-81 lub emailem : muzeumwsi@muzeum-radom.pl
Uczestnicy zobowiązani są do dostarczenia w dniu konkursu 05.10.2014 do godz. 15.00 potrawę konkursową zgodną z kartą zgłoszeniową.
- Zadania uczestników konkursu :
Prezentacja konkursowa i przygotowanie do degustacji potraw odbędzie się w dniu 05.10.2014 r. podczas „Festiwalu Ziemniaka”. W tym dniu nastąpi rozstrzygnięcie konkursu.
Jeden uczestnik może zgłosić do konkursu tylko jedną potrawę (osoba indywidualna, koło gospodyń, gospodarstwo agroturystyczne, stowarzyszenie itp.)
Oceny potraw dokona Komisja Konkursowa powołana przez Organizatora.
Potrawy będą oceniane w następujących kategoriach :
- smak
- tradycyjny przepis
- estetyka
- łatwość przyrządzania
- wrażenie ogólne
Decyzje komisji konkursowej są ostateczne i nie przysługuje od nich odwołanie.
Z posiedzenia komisji zostanie sporządzony protokół.
6. Nagrody w konkursie .W konkursie zostaną przyznane 3 nagrody rzeczowe
I Nagroda
II Nagroda
III Nagroda
7. Postanowienia końcowe :
- Organizator zastrzega sobie prawo do publikowania imion, nazwisk, zdjęć i informacji o zwycięzcach i uczestnikach konkursu.
- Organizator zastrzega sobie prawo do zamieszczania informacji o potrawach konkursowych w swoich materiałach i kampaniach promocyjnych (przepisy, składniki, zdjęcia)
- Poprzez przystąpienie do konkursu, uczestnicy wyrażają zgodę na warunki zawarte
w regulaminie.
- Niniejszy regulamin jest jedynym dokumentem określającym zasady konkursu.
- Regulamin konkursu udostępniony jest do wglądu w siedzibie organizatora, a także na stronie internetowej Muzeum Wsi Radomskiej.
- Wszystkie kwestie, których nie obejmuje niniejszy regulamin, ustala organizator oraz zastrzega sobie prawo do zmian w regulaminie z ważnych powodów.
8. Kontakt :
Dodatkowe informacje udzielane są pod numerem telefonu 48 332 92 81 (wew. 39)